4 700+ Bitcoin läggs till i Grayscales

4 700+ Bitcoin läggs till i Grayscales AUM på 48 timmar

  • Grayscale Investments lade till 2 612 bitcoin i sina tillgångar under förvaltning den 14 januari.
  • Köp representerar 2,9 gånger den totala BTC som bryts under en genomsnittlig 24-timmarsperiod.
  • Gråskala rapporterar en ökande institutionell efterfrågan på sina produkter, särskilt GBTC.

Trust Project är ett internationellt Bitcoin Code konsortium av nyhetsorganisationer som bygger standarder för transparens.

Grayscale Investments lade till 2 612 BTC till sina tillgångar under förvaltning (AUM) den 14 januari. Detta följer efter köp av 2 172 bitcoin föregående dag.

I en Grayscale-rapport uppgav företaget att en stor del av fjolårets höga efterfrågan kom från institutionella investerare.

Gråskala fortsätter att köpa mer Bitcoin än gruvdrift

Som BeInCrypto tidigare rapporterade var Grayscale Investments en av de största köparna av kryptovalutor under 2020. Inköpen ökade under fjärde kvartalet, där företaget tillförde mer än 3 miljarder dollar i digitala valutor till sin AUM under en enda vecka strax före jul.

Det rymmer nu mer än 25 miljarder dollar i krypto. Den högre kostnaden för inträde efter prisuppgången under de senaste två månaderna har dock inte skjutit upp gråskala.

Som framhållits ovan representerar torsdagens 2 612 BTC-köp nästan tre gånger det totala bitcoin som tilldelats gruvarbetare under samma period. I genomsnitt får gruvarbetare en andel på cirka 900 bitcoin per dag.

Den ökande efterfrågan på bitcoin som Grayscale rapporterade 2020 har inte avtagit under det nya året. Företagets digitala tillgångsinvesteringsrapport för Q4 2020 indikerade att investerare hade hällt cirka 5,7 miljarder dollar i Grayscale Products förra året.

Med ett genomsnitt på 90 miljoner dollar i veckan representerar Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) den mest populära gråskaleprodukten. Det står för den största delen av de genomsnittliga veckovisa investeringarna på 109,8 miljoner dollar i alla företagets produkter.

Rapporten noterar också att investeringarna ökade mot slutet av året. Under det sista kvartalet investerades totalt 3,3 miljarder dollar i Grayscales produktfamilj, med i genomsnitt 217,1 miljoner dollar i GBTC varje vecka.

Grayscale konstaterar att det mesta av efterfrågan kommer från institutionella investerare. Företaget rapporterade att institut stod för 93% av de investeringar som gjordes under fjärde kvartalet.

GBTC fick 87% av inflödet till Grayscale-produkter. Detta, enligt rapporten, stöder uppfattningen att institutioner har börjat se på BTC som en reservtillgång.

Grayscale Ditches XRP Trust

Även om efterfrågan på bitcoin verkar växa, meddelade företaget på torsdagen att det upplöste sitt XRP Trust. Nyheten följer en SEC-stämning mot Ripple Labs och hävdar att XRP representerar en oregistrerad säkerhet.

Flera utbytesplattformar har helt aviserat avnotering av XRP. Under tiden har andra tillfälligt pausat XRP-stöd tills ett slutligt domstolsbeslut.

För att motivera sitt beslut att ta bort XRP Trust motiverade Grayscale att konvertering av XRP till USD sannolikt kommer att bli svårare med begränsade avfart. Därefter löser den upp produkten och distribuerar nettoprovenuet till aktieägarna.

This entry was posted in Bitcoin. Bookmark the permalink.