Als het niet lukt om boven de $11K te breken, kan Bitcoin naar de Maandelijkse Lagen worden gestuurd: BTC Weekendprijsanalyse

Ook al was de afgelopen week positief voor Bitcoin, de recente prijsactie kan enkele vraagtekens zetten bij de stieren.

Na het begin van de week onder de $10.500 was Bitcoin in staat om boven het oude harde verzet uit te komen en terug te reiken naar het $11.000 gebied.

Echter, terwijl BTC de afgelopen week 5% winst boekte, verloor het merendeel van de toonaangevende cryptocurrency’s de marktkapitalisatie. LINK bij -18% en zelfs Ethereum bij -2% zijn slechts twee voorbeelden. De trending DeFi tokens hadden het nog zwaarder te verduren.

Dit vertelt ons dat sommige of ten minste een deel van de prijswinsten van Bitcoin Up afkomstig waren van de verkoop van altcoins, en niet van fondsen die de crypto binnenkwamen – net zoals in een gezonde stierenmarkt.

Double-Top op de 4-Hour?

Als we kijken naar de volgende 4 uur grafiek, zien we een dubbele top formatie rond de $11.100, die bearish is.

Bovendien is er ook een bearish divergentie op de RSI. Dit gebeurt wanneer de koers van de asset stijgt, terwijl de RSI afneemt.

Een ander punt om te overwegen is de afnemende hoeveelheid volume in de afgelopen week, waaruit blijkt dat de kopers hun macht verliezen.

Ondanks het bovenstaande, en net als in crypto, kan het momentum zeer snel veranderen. Houd in gedachten dat Bitcoin ook wacht op de aandelen- en goudmarkten op maandag, omdat beide een belangrijk effect hebben gehad op de prijs.

Het niveau om naar te kijken is natuurlijk het recente hoogtepunt van gisteren rond de 11.100 dollar. In het geval dat Bitcoin er bovenuit breekt (verder boven ligt de 50-dagen MA op ongeveer $11.250), zou het momentum snel kunnen veranderen.

Zolang Bitcoin echter problemen blijft hebben op dat gebied, kan de prijs gemakkelijk dalen.

Van onderaf ligt het eerste niveau van ondersteuning rond de $10.800; gevolgd door $10.500 en $10.400 – waar de 100-dagen voortschrijdend gemiddelde lijn (de witte lijn) ligt.

Totale Market Cap: $357 miljard

Bitcoin Market Cap: $202 miljard

BTC Dominance Index: 56.8%

This entry was posted in Bitcoin. Bookmark the permalink.