Latinamerikansk Bitcoin-konferens korsar gränser genom digital erfarenhet

Latinamerikansk Bitcoin-konferens korsar gränser genom digital erfarenhet, förenat av tunga tyngder Andreas M. Antonopoulos, Alena Vranova, Alex Gladstein och Bruce Fenton

ARGENTINA, 23 november 2020 – Latinamerikanska Bitcoin & Blockchain-konferensen (LABITCONF), det längsta bitcoin- och blockchain-evenemanget i regionen, tillkännagav idag en ny talar- och agendaämnen för deras evenemang den 7-12 december. Trots det globala pandemilandskapet kommer LABITCONF att fortsätta att tillhandahålla kvalitetsinnehåll på Bitcoin Future liksom internationell penningpolitik, juridiska utmaningar och de mest innovativa Blockchain-implementeringarna.

I LABITCONFs digitala evenemang i år kommer olika teknologier och förslag att kombineras för att göra ordspråket ”Inte bara en konferens” till verklighet. Till skillnad från de flesta virtuella händelser kommer LABITCONF att inkludera, förutom vanliga sessioner, fem tio minuters videor med exklusivt, informativt innehåll i ett tredimensionellt format för deltagare att lära sig och diskutera de viktigaste ämnena i bitcoin och blockchain.

LABITCONF är känt för att föreslå olika synpunkter på frågor på den offentliga dagordningen. Evenemanget uppnår detta genom att skapa en mycket curated agenda med branschledare som Andreas M. Antonopoulos, Alena Vranova, Stephan Livera, Alex Gladstein, Bruce Fenton, Matthew Mežinskis, Griff Green, Jordi Baylina, Aron Coeli, Alejandro Planzas, Rocelo Lopes, Diego Gutierrez Zaldivar, Sergio Lerner och Adrian Garelik.

Historiskt har konferensen stött bildandet och tillväxten av samhällen i den latinamerikanska regionen. I år, troget sin historia, kommer dedikerat agendainnehåll att fokuseras på de viktigaste samhällena i regionen: Brasilien, Mexiko, Argentina, Colombia och Venezuela, Alianza Blockchain Iberoamérica, Bitcoin Argentina, Fundación Bitcoin Iberoamérica, EspacioBitcoin och La Bitcoineta. I ett försök att göra kunskapen mer tillgänglig kommer årets evenemang också att inkludera introduktionsinnehåll på spanska för entusiaster och nybörjare.

LABITCONF kommer att definieras av 5 teman som strukturerar varje konferensdag, följt av ett ”Party on the Moon” den sjätte dagen av evenemanget. LABITCONFs mål är att förstå och reflektera över hur tekniken fortsätter att utvecklas och omdefiniera inte bara finans, utan världen som vi känner den. Förutom det värdefulla innehållet som kännetecknar LABITCONF finns det valfria streamingpaneler och andra expertchattar.

“Det finansiella kaoset som har rådit i Latinamerika har gjort det till en revolutionär region när det gäller antagandet av ny teknik och innovationer inom kryptovalutor”, säger Rodolfo Andragnes, LABITCONFs chefschefkoordinator. “Representanter från Brasilien, Mexiko, Argentina, Colombia och Venezuela kommer att ta scenen för att diskutera sektorsövergripande och berätta för den globala publiken om verkligheten av Bitcoin och Blockchain i regionen.”

LABITCONF 2020: s ämnesområden inkluderar:

Pilarar av Bitcoin: Grunden för Bitcoin som en kryptotillgång. Sekretess och data. Internet av värde och Bitcoin som en tidsreserv.
Policy och reglering: nuvarande sammanhang, monetär fråga och centralbankernas roll. Nya utmaningar hotar när det gäller pengarnas framtid.
Bitcoin-utveckling: Vad är färdplanen för Bitcoin, hur denna teknik utvecklas och på vilka sätt industrin kommer att förändras.
Decentralized Finance: En rundtur i det senaste inom Decentralized Finance (DEFI) och dess jämförelse med Centralized Finance (CEFI). Frågor som decentraliserad identitet kommer också att tas upp.
Projekt för social påverkan: gemenskapsinitiativ och konkreta fall av hur blockchain används för att främja positiva åtgärder mot ett mer rättvist samhälle.

LABITCONF inbjuder alla offentliga och privata institutioner, investerare, entreprenörer och allmänheten som är intresserade av de tekniska, politiska och juridiska grunderna för blockchain-teknik att delta. Händelsen kommer att undersöka effekterna som kryptovalutor har på den latinamerikanska och globala scenen och deras potential för social och ekonomisk omvandling.

Om LABITCONF

Nu på sitt åttonde år är ”Latinamerikanska Bitcoin & Blockchain Conference” (LABITCONF) den äldsta och mest relevanta blockchain-händelsen i regionen. År efter år delar 90+ internationella talare sin kunskap med deltagare från olika branscher med entreprenörer och investerare från Oceanien, Asien och Europa.

Detta ideella evenemang anordnas årligen i olika länder i Latinamerika, i syfte att synliggöra olika banor och initiativ från lokala projekt som utforskar decentraliserad teknik.

LABITCONF har positionerat sig som den mest framträdande latinamerikanska händelsen för krypto-adopters ekosystem. Denna region har drabbats av frekventa valutakriser och kränkande kapitalkontroller, vilket är anledningen

This entry was posted in Bitcoin. Bookmark the permalink.